Mipa Bula Awmdan

Pa pakhat tunlaimi lo ve tak hmu ta se, “sawlai pa saw a zo tiah tiah. M) Biakin a an Office chu, January 25, 2017 (3:30 PM) bawr vela kang a ni a. Ni 27th July 2009 chawhnu lamah chuan khua a thiang vuk mai a, boruak lum han ti ziaawm deuh tura ruah tlem han tla sek chuan khaw hawi a ti nuamin boruak a thiang em em mai a, Nitla tur kawla eng phut mai in chhum kara a zung a rawn chhun lan uarh te chuan khawvel mawina a ti famkim hliah hliah a ni. An nungchang a danglam Pum na, Țhal vung na, hrawk bawk na Phawk lek em em (anxiety) te Khaw hmuh fiah lo, thil hmu phe. Nu leh pate'n chaw ei laiin awmdan tur tha min hrilh. Ni hnih leh zan thum chu mipa te duhthusam chuan hun kan hmang dun a, Khawi hmun hmun emaw ah chhun ah kan kal a. Nuber ngaih chu thuhran, fate ngaih hi a lo na êm a nih hi a! An dam lohin mut a tui thei lo va, harsatna an tawh lahin chaw lem a nuam hek lo. Ka thlir ngawih ngawih a,dik taka sawi chuan ka awmdan hi tha chu ka ti bik mawlh lo. 2006 ah Mipa-35, hmeichhia-29, total-64. Chutia no chanve emaw vel ka in hnu chuan ka awmdan a diklo. Tun kar kan Parasha hi inzilhhauhna (awmdan tur inhrilhna) tih pawhin sawi thin a ni a, Juda mipuite chu an awmdan tur ni loin mawi lo takin lo awm ni tase, chumi avanga hremna lo thleng thei tur chungchang kim chang takin kan Parasha-ah hian klan hmu a ni. Ka roommate Dingi pawh chu a rawn harh. Nikumah Vai pakhatin 'Thapa' emaw min tia, mahse nimin a vaipa chuan 'Chinese' emaw min ti daih. Mi bula ka hming pum a sawiin ka lo ip chawih chawih a, ka hming phel, mi min kohna anga min kohin ka ngaih a tha chuang si lo. 1:2 Lal Jehoiakina sala a tân kum ngana a ni. Kulha chuan ka fiam che a nih kha an tih leh zet chuan lal fanu chuan Lusei sual tak i ni, tih leh chum taih taih chu rualin lal fanu chu a nuihza insum thei lo chu a nui kiah kiah mai a. U mam, a tenawm. A chhan chu keimah vanga i kalsan a nih chuan, keimah ngei pawh hi midang vang bawkin min la kalsan leh ang, chu chu thleng turin ka duh lo a ni. Chuti lo chu i rilru a nghet lo tial tial ang a, nakinah chuan miin an thuhnuaiah an dah thuai ang che. A u te pawh chuan tha tak in min be ve mai bawk a. Vantirhkoh hma ah pawh mipa ka nei lo ti ngam chu a virgin loh chu a rinawm loh hrim hrim a ni. Upa Saikhuma hian kum 1964,1965 kum khan kum 1966 a MNF ten lndependent an Puan avanga Rambuai tur Pathian ațangin hriattirna a lo dawng in a Puang a,a lo sawi lawk angin Mizoram chu kum 1966 March thla ațangin a buai. Full text of "Mizo Pi Pute Leh An Thlahte Chanchin" See other formats. Ka u te hi khaw khat nula hmeltha a an sawi an nih ve avangin inleng hi kan nei deuh reng thin a, ka nu hian kuhva leh zialte zuarin hawker a ni thin. Ka innpi in lunglawmtein ka rak in dawn, thazaang rak i lak ve. Nu leh pate’n chaw ei laiin awmdan. Thuhma pawh nei lem lovin a hmaa mi kha chhunzawm thuai mai ang aw! :) Rel Tlai Uchuak 1st year kumtawp exam kan zo chiah chu(h!), rilru hi a han thawveng mai mai khawp a. Confession #2340. Tithengi chu an naupang ber a ni. Chung zawng zawng chu a mit meng mawi takte chuan a thup zo si lo, tawngkain sawi chhuak lo mahse hai rual a ni si lo. Browsing Category. Thikthuchhiat Vanga Mipa Ho Awm Dan Chi- 3 Selena Gomez-in. Lehkha thiam thei tak ni thin mahila Class X ah hian Mathematics ka man lo a. Mipa leh mipa emaw, hmeichhia leh hmeichhia emaw inkawp kan pawmpui chuan ran ai pawn kan laktlak loh zawk a ni", tiin neih inang inkawp chungchanga a ngaihdan Pacquiao hian alo sawi tawh a ni. Setana bum hlawm mi tam tak chuan an nihna pawm lovin an insiam danglam reng a. I bula awm a thlahle thin ang, […]. Ka awmdan ber chu thim thama engmah eng nei lova awm ang mai hi a ni a, rilru hi a pik mup ni berin ka hria!. I hnena lehkhathawn theihna ka nei erawh tih ka hria a, i chhiar duh leh duhloh tur erawh ka hre lo. 2007 ah mipa-36, Hmeichhia-35, total-71. igs¬½ýŽ$Ïn%öÿÅÀÌ83¾ úoeAw ȸ°VÀ>€„…à…®± ÃöÛ;j:ƒì:•5l~äÞ JÝ;É> ™ŒÃˆC2οüøqþåï~œÇ. ni 20, 2019 ( Zirtawpni) zan khan Local Council huaihawtin Mualzawl-ah ‘Hlimkhawpui Nite’ hman a ni. Mizo Tawng - Ziah Zawm Dan leh Ziah Zawm Loh Dan (USA-a Awmte leh Malaysia-a Awmte Tan) Mizo ṭawng hi lam rik tin awmze nei uluk taka thluk ngai lam rik tin. Kima ka hrilh ngam mai si lo,a rukin tlaiah inentir turin clinic lam panin huphurh takin ka phei ta chhat chhat a. A Rukin Mipa Sazu Lem A Order-a A Nu Account A Lo Hmang Palh Hlauh Mai Michael Tluanga Apr 20, 2020 0. Ran a pa in a pa, a nu in a nu emaw a kawp i hnu tawh em ? Ransa hi an la laktlak zawk. Mahse chu mipa naupang chuan, “Naupang chhia ka ni tawh lova, thingkung nen ka infiam ngai tawh lo. Thu Puan 3:20 Ngai teh. Mipa te hip theihna thuruk😊(Hmeichhe tan) Bialnu Bialpa te Bula Confi Taka Awm Theih Dan - Duration:. Hetiang chiah hi Messia lo kal huna thil awmdan tur chu a ni e. Mipa chu tawng tlem tak pawh lo nise hmeichhia a hmangaih tawh chuan he tiang hian a mizia a inthlak thin… 1. Class a kan tih turin kan nu-te chanchin ziah tur a ni a, ka thiante chuan an nu-te hming, kum leh an tih thinte an ziak sap sap a, kei chuan ka nu hming bak ziah tur ka hre si lo. Mipa leh mipa emaw hmeichhia leh hmeichhe inkar atangin Pathianin inthlah pung tura min tihna hi puitlin theih a ni lo mai ni lovin; mipa leh hmeichhia nih hlutna leh Pathian tum dan kalh leh hnualsuatna a ni zawk. Chkna \halo tichhuak thei thil eina hian mipa leh hmeichiate chu bawihah a siam a ni; an chhia leh \ha hriatna a tithim a, thlarau lam hriatnate pawh a tirui vek a, chuvangin Pathian. Mipa ah pawh a chefel leh in uluk tamtak karah che tawp tak an awm bawk a. Lalpa chu fakin awm rawh se. Inkhawm laia Pastor thusawi pawh engmah a hrethiam lo a, mahse a bula thu pa pakhat awmdan ang ang chuan a awm ve zel a. Ka class bang chu ruahin min dan avangin ka khawtlai hle a ni tih erawh min hriatpui kher lo ang. Kemenangan Jerman ditentukan oleh gol Thomas Mueller (12, 29), Mario Goetze (38), dan Yogan Santos (67, bunuh diri). Keini zawng Pathian bulah kan awm peih lo em a ni. Ziakmi nilo se ziaklo bawkin a thamral ni mai tur. Tawk fangah chuan thu awmdan an han chhui chiang chu a bialnu ni tura a ngaih a pasal bula țhu hmeichhe chu chenna in neilo vak vai lo niin a pasal hian chaw khilai a tum zawk a lo ni. Hemi thla vek hian Simla bula Kalka khua a thleng tih hriat a ni a, hemi khua atanga a chhuak leh chu a chanchin tuma hriat theih lovin a khuangcher bo ta hmak a ni. fanu te awmdan chu an bih a, chu lemchan hre map lo Ka nu ka pa, ka pian hnulam a mipa ka ngaihsan leh ka hmangaih a ni a. Heng kan thu tarlan tur zawng zawng hi a ziaktu pawh hian ka la apply tur chauh a nih hmel a, chuvangin ka thiante (mipa lam a bik takin) kha lo lungngai suh u. in Pa vana miin a ngaidamve ang che u. Kum 2010 khan kum 17 mi niin Class X ka zir a. Sangtea khan vawi tam tak min phu lo ah ngai in min hnawl a sin, mahse ka hmangaih em avang in ka zar. Mizote chu hming bunga inkoh kan chîng a, ani pawh hi Pu Khuanga ti-a koh ṭhin a ni a; (zeldin thuin) Arro khuaah hian Pu Khuanga dang an awm ve avangin a hriat awlsam nan Arro-Khuanga tiin an ko ṭhin ni awm tak a ni. Zampuimanga hmuna thil thleng tenawm tak ni-âwm a an sawi chungchang kha ziah duhna-in a turin min tur ut ut mahsela inthlan boruakin min nang a,inthlan boruakin a chhilh nasat em avangin a nghawng a na dawn lovin a lang a. Hemi thla vek hian Simla bula Kalka khua a thleng tih hriat a ni a, hemi khua atanga a chhuak leh chu a chanchin tuma hriat theih lovin a khuangcher bo ta hmak a ni. Hnute a vun vek chuan* *3. Isua’na ngaihtuah mai ang. Colney Brothers neitu Pu Bula chuan Sailova hian a album hralh kawngah tuma tluk phak a nih lohna chhan lian tak pakhat nia a hriat chu sawiin, “Amah hi a buk a rit ve hrim hrim a, chumi piah lamah chuan album siam a uluk a, a inseng nasa a, a studio ‘charge’ pawh a sang fal nalh a ni,” a ti. 217 awmin vote nei thei mipa 342 leh hmeichhia 349, an vaiin 691 ten Village Council member General seat 4 leh Reserved seat 1 an thlang. Tumah hi hmangaih lutuk tur a lo ni lova, tumah hi duat lutuk tur pawh a lo nilo. Thawnthu Khawvel ♋ m. Ka bula hrilhhai tak a lo ding Cafè neitupa chu melh manglo hian Enteh i tan liau liau vawiin chu mocktail ka siam asin. Ṭawng khat hle e ti lo chuan a ṭawng ve chhunin a lei a tawt bakah a dang a awk bawk a. Hlutei nena kan inngaihzawnna hi kum khat dâwn lai a ni ve ta reng mai. Ka awmdan a danglam zo ta. English: Thanks for sharing. Johny in ka kut vuan chung a Prom nite kalpui min sawm bak hnamdang mipa in ka taksa hi an dek lo hrim hrim. Tunlai thiamna chuan mipa a siam hmeichhia thei a, hmeichhia a siam mipa thei a. Ka PA nen kan inkawp thin tih Puii hian a hre ru tih ka hria a,a hria tih ka hria tih a hre bawk a. Mipa leh hmeichhe kâr a hmangaihna thûk leh dik tak awm ang hi kan Pathian leh lei mihringte kâr a awm a lo ni ve bawk a ni. khawvela mipa piang tawh zingah ka pasal Laldinliana tluka ka hmangaih hi an awm lo va, an piang leh tawh bawk lovang. A Nu hian thil awmdan hrilhfiahin, “Hospital-ah kan nei hlei nem che, Quarter-ah tumah pun buai lovin kan nei che a, I pa chhar i ni nghe nghe asin” tia a han hrilh pawhin a rinhlelhna hi a reh chuang lo. In nih rei deuh hnuah pawh i duh ve tak tak em tih a zawt fo ang che. A âng hlui hlui zel mai a, thawpui te a la leh hulh țhin a! Ka bula mi chu a lengbut a, a lei silhfen ho chu a dapkhawm ta rawk rawk mai a, dan tumin awmzia lah a nei heklo. Fatherte inah hian a naute nupa leh an fate pahnih an awm a, an fa upa zawk hi mipa niin tunah hian Gujarat Diocese tan Puithiamah a in pe a, a naupang zawk hi nula niin college a kal mek a ni. Chutih a hnehin min kap rawh a la ti ta talh a, mipa rilru zaidamna chuan a tlin ta ngang lova, a silai chu a han hmet a, a puak lova, a hmet leh a ala puak leh ta chuang lova, a vawi thumna atan a han hmet leh a, a puak leh ta chuang lova, chutah zet zawng mihring a nilo tih a hre chiang ta kher mai…Mipa, manilomaha pa in tih rilruk leh. An hmeithaina chhan erawh chu a na dùn ngawih ngawih khawp—an khingpuite sûn ve ve an ni. Hmeichhe bula inti pa kung kung lova, hmeichhe thusawi ngai pawimawh tak, tah a hun pawha tap ve mai thei tur. 'Sualna nei lovin deng hmasa rawh se,' ti ve lem lovin, an thil ruk chhan an han zawh chuan, 'Sachin lei nan. Class pawh kal hleithei lovin kan khua nen ka kârtawn ta sek a. He blog ka siam chhan chu Pathian thu. Rahula bula a awm dan mai mai min chhiar tir a, kan pawisa min rawk niten ka hre leh hnuhnawh a. Lal chuan a ram zauh zel a tum luatnaah a ram chhunga mipa a khawm nasa hle a. A bul hnaia cheng te chuan Temple bula tui ti in emaw Laoye Temple tui ti in emaw an sawi mai thin. A hmangaih hmasa ber nena an intawn dan zawng zawng pawh. Hmeichhe Tana Mipa Bem Thluk Dan 100% in A Rintlak Help Mizo. Aw Lsi chu i sawi ngei hi a ni e. Elija, Pathian bula awm reng kha (I Lalte 17:1) ‘A bula ka awm thinna Lalpa,’ a ti thin a ni. * Midang beisei tel tlat thin mahse an kawppui chuan a kalsanin an thinrim thin. Mipa dang ang thova infiamna a atchilh ve tho avangin, chu chu hmeichhe dang vang aiin kan inhauh phahna a ni zawk fo! "Chandi tlangval alo lan tawh hi chuan, a hlim ver. M) Biakin a an Office chu, January 25, 2017 (3:30 PM) bawr vela kang a ni a. Unau pali, hmeichhia pathum leh mipa pakhat kan ni a, kan upa ber chuan pasal nei tawhin an in dang tawh nghe nghe a. Chhuk hlir anih avangin a hla lo hle a. 2011) Vengsang Branch YMA Executive Committee Vawi 12-na neih a ni. Lalpa chu fakin awm rawh se. Chu thil chu ka han ngaihtuah zui neuh neuh a. Țhiante bula ka duh tawh lo ti si, a chanchin ngaihvena a awmdan la chhui zui reng tho si, Midang nei ang a lang kual vel, midang a neihsan tak tak ang tih hlaua rilru hahdam thei chuang der si lo, Mipa/hmeichhia te zawng an tam em mai ti-a thawveng tak anga lan tum, mahse rilru chuan "ani ngei mai kha" la ti fan fan tho si,. Kohhran ho ten Pathian nia-a Biak In-a kan inkhawm hian Biak In chhung awm dan tur kan infuih thar reng a ngai a, chutiang atan chuan a hnuaia mi te hi zawm tlan tum ni se: 1) Inkhawmna-ah Bible leh Hla bu ken thin tur a ni a, thu zir tur bik awm tumah chuan zirlaibu ken thin a mawi. He leiah pawh Pathian bula awm peih lote hi vanah hruai kan ni lo palh ang e, i hlau ang u. Thianpa te in kan han thleng meuh chu ka zam chhe der mai, kawngka kik tur in ka thianpa nen chuan kan han innawr at at a, a tihngaihna thlawt ka awm loh avangin thianpa chuan a kik ta zawk a. He blog ka siam chhan chu Pathian thu. 09 tlaiah khan I. Ka vir muai muai a, ka'n hawichhuah chuan ka bula thu chu tunhmaa sabhir-a kha a ni tawhlo. 4) Biak In-a luh dawnin Mobile phone hmeh hlum (Switch off) emaw, ri chhuak lo (silent) emaw a dah thin tur a ni a, Biak In chhungah hman loh tur a ni. Chanmari West Corps atanga lo kal mipa 2 chuan hlawkna an lo chang nghal der mai alo ni. Han inngaihtuah vang vang la; Mizoram tan hian. ADULTERY (2017) MARCH 25, 2017 SATURDAY 2 PM "i van la har ve" "nia ka lo insu a, enge ni vak2?" ka insuk sa ka pho tur chu ka pawm tun bawk sia. * An ngaihsak tak tak lem loh lai hian pakhat tal chu an kawp ve reng si. Full text of "Mizo Pi Pute Leh An Thlahte Chanchin" See other formats. Duh-ai-sam kim thei silo! A chang chuan thiante bula awm ai chuan mahni a awm te hi nuam zawk te ka ti a, mahse thiante bula han awm chuan kan lo in ngaina hle a ni tih ka hrechhuak leh lawi a. Ka PA nen kan inkawp thin tih Puii hian a hre ru tih ka hria a,a hria tih ka hria tih a hre bawk a. Ngaihnawm ti taka minlo chhiar sak ve theih ngei ka beisei tlat e. Ka vir muai muai a, ka'n hawichhuah chuan ka bula thu chu tunhmaa sabhir-a kha a ni tawhlo. Mahse an mizia leh huhang avangin hmeltha tia kan koh fo a. Hmeichhe bula inti pa kung kung lova, hmeichhe thusawi ngai pawimawh tak, tah a hun pawha tap ve mai thei tur. Kan pahnih chauh kan ni ta, sawi tur a vang kher mai. Tlai khat chu veng hlui lama an u te rawn leng phei chuan an unau lawm atan naute lem, puak theih hial khawpa lian hi an rawn. RAM TANA RUALAWHNA - Laltlanzova Khiangte. Mi fing chuan nimin atanga lo chhuak ani tih a in hria a, naktuk lo la awmtur tan Pa ani tih a hai bawk lo. Than Bil Luai leh Dr. Mipa awmchhun hian engtinnge kan chhungkua hi ka khai din theih ang? Thenawm te'n electric an han chhit eng tliar tliar laiin kan inah chuan khawnvawr kan chhi ve thung a. Ka awmdan diktak zawng hria se min fiam ngam hauh lo tur titen ka ngaihtuah. Monday, September 20, 2010. Ni 27th July 2009 chawhnu lamah chuan khua a thiang vuk mai a, boruak lum han ti ziaawm deuh tura ruah tlem han tla sek chuan khaw hawi a ti nuamin boruak a thiang em em mai a, Nitla tur kawla eng phut mai in chhum kara a zung a rawn chhun lan uarh te chuan khawvel mawina a ti famkim hliah hliah a ni. 2007 ah mipa-36, Hmeichhia-35, total-71. Thlai kawrnei chi leh kawrneilochi kung sengzawh hnu a pawlh hian vermicompost thatna a tipung bik a ni. Kan Pathian thuin nun dan tura min kawhhmuh lah a ni hek lo. Aizawl bazara ka tei rawlai vel mai mai chuan tum loh deuhin tunhma lama ka lo buaipui fê tawh thin nula pakhat, khawvel nula awm chhun emaw ti hiala ka lo buaipui tawh chu ka tâwk ta phut mai a. @Section project chu kalpui tan a ni a, Ni 21. Zotea Hmar is on Facebook. Heng kan thu tarlan tur zawng zawng hi a ziaktu pawh hian ka la apply tur chauh a nih hmel a, chuvangin ka thiante (mipa lam a bik takin) kha lo lungngai suh u. Nakinah chuan, Pastor chuan thupuan eng emaw hi a nei niin a hria a. Cold drinks erawh ka hnar ta bik lo a. Mipa naupang mai a nih laiin an hruai a, hmun pakhat ah an dah a, chutah chuan ruler leh lehkhabu kawmdum a awm. In awm dan in a zir chuan in kawl Eng țhin anga,in awmdan in a zir loh chuan Thimthuah-2 in a khuh leh dawn si che u a" a ti. Tunlai kan thangthar te’n an uar em em, thil thing sawinana an hman thin chu ‘zo’ tih hi a ni a. Mahse ka phurna zawng zawng tichhe vek turin ka pa in ka u grace khirhi bula min dah a tum ta tlat!ka plan a flop fai vek a ni ber mai!!!! ka awmdan a lai lek lek. Thick register (aw chhah)hmanga mipa aw sangin sak a, a san deuh vanga aw sin (thin register) hman khan aw chakna (force) hman lai kha a tawklo thei a,chu chuan aw a ti flat thei thin. An unau te bula an tawng duh dan lova mipui tawng khum ching phei chu. MIZO NUL A RAMTEI NULA. Posted on July 27, 2016 by Mizo Archive. Hetiang chiah hi Messia lo kal huna thil awmdan tur chu a ni e. Lalpa zanriah an sem pawhin a bula mi tihdan ang chiah chiah chuan a ti ve zel a. A kang ral ti tih vek a ni. Mi fing chuan nimin atanga lo chhuak ani tih a in hria a, naktuk lo la awmtur tan Pa ani tih a hai bawk lo. Val siniar lam ka lo ni ve ta bawk a; khawvel nawmna leh hrehawmnate hi chu dai hnem ve ta hlein ka inhria. Kan alwm e. A chhan chu, inneih tawh chuan hmeichhiain a thu thu-a mipa a dah kha a rem tawh lova, kan pasalte hi kan zah thiam a ngai a, an rawng kan bawl sak turah ka ngai bawk. Monday, September 20, 2010. Han inngaihtuah vang vang la; Mizoram tan hian. * A khaw pakhat, Arro hi tuna a hming kan hriat tâk a put phahna chhan a ni. Hnute a vun vek chuan* *3. View my complete profile. Join Facebook to connect with Zotea Hmar and others you may know. a lu bula fei leh tuithawl kha erawh chu la ta che. Hnam bil leh chhungkaw enkawltu, kaihruaitua an ngaih chu 'Sa' a ni a. Infiam leh inchhaih hi chu thiante zingah chuan a thlengin kan inkawm dan chi khat pawh a ni ve hrim hrim. A thiante chuan a kal remti lo hle mahse Tibet rama Pathian ram tul zia a hmuh in kal lo thei lovah a in ngai a. A tukhuma namtu chuan a nam nat em avangin kawngpuiah chuan a bawkvak phei dawrh a, diktak chuan chupa chuan a nam pawh niloin a beng a ni mah zawk e. Heng hi a tawp a, hmuh a nuam miahlo. 2012 (Zirtawp) hian high school field-ah football khelh tum a ni a, Mipa, hmeichhia leh YMA chhang ten football hi an khel dawn a, intihsiakna atan hian memberte chu group 4 (li) ah then an ni, group khatah hian hruaitute an awm a, a dang pathumah hian memberte chu an bial thumah then an ni. A sawi dan hi zim hmel viau mahse a huam zau hle thung a. Posts about Lovebite written by lalhluzuala. ve chauh ka ka type ta char char a, chuvang chuan ka rawn dah hma thei ta lo a ni e, efit pawh ka ti hman ta lo, kan chhiar pah khan kan. He blog a thuawm te hi a ziaktute ka dil hran lova, ka dil lohna chhan pawh social media hrang² a mi ka hmuh ka lak khawm te an ni a, chuvangin a ziaktute phalna hi lak mai ngaihna ka hriat loh vang a ni e. Ka u te hi khaw khat nula hmeltha a an sawi an nih ve avangin inleng hi kan nei deuh reng thin a, ka nu hian kuhva leh zialte zuarin hawker a ni thin. Chu thil chu a ni mipa chu sawi loh pasaltha ka ni, inti nazawng pawhina an lo hmachhawn ngam loh thin ni. Chawhnu lamah khan min kan turin alo kal ta ngei a, eitur leh intur te min rawn ken a. Posted by Unknown at 3:02 AM No Mipa leh mipa, hmeichhia leh hmeichhia inkawp an awm nawk a, an sorkar neih azirin chutiangte inneih theih dan te pawh an siam hial. Ka nu leh pa ve thung hi chu an eizawnna thingtlang lo neih anih avangin ramah an riak deuh reng thung a. Cold drinks erawh ka hnar ta bik lo a. James Winchester chu an that a, a lu an tan sak a. MIPA TEN HMANGAIHNA AN LAN CHHUAH TIR DAN TLANGPUI Mipa pangngai tak chuan an hmeichhe duh tak hnenah pawh hmangaih thu hrilh an harsat hle thin. Ka roommate Dingi pawh chu a rawn harh. Thianpa te in kan han thleng meuh chu ka zam chhe der mai, kawngka kik tur in ka thianpa nen chuan kan han innawr at at a, a tihngaihna thlawt ka awm loh avangin thianpa chuan a kik ta zawk a. Mizo tawng: Khaw awmdan hi nuam ka tih zawng tak a ni. ' tih chu an chhanna hmuh a ni! A va rapthlak em!. Jennifer Lopez, Kim Kardhasian leh Beyonce te ang pawhin a thu sawi chu an thlawp a rin thu a sawi bawk a. Hei hi kanla thutak hle aniang kan kristianna kawngah pawh hian midang kan hruaitu leh bula awm. Tun kar kan Parasha hi inzilhhauhna (awmdan tur inhrilhna) tih pawhin sawi thin a ni a, Juda mipuite chu an awmdan tur ni loin mawi lo takin lo awm ni tase, chumi avanga hremna lo thleng thei tur chungchang kim chang takin kan Parasha-ah hian klan hmu a ni. [22] Khawvel leh a chhunga awm zawng zawngte hi nih phung leh awmdan zia nei theuh an ni a, tuna an awm dan ang leh nih ang ang hian Pathianin a dinte an ni. An 'uire' lai ngei hmuh an nih avangin lunga den tum an inhawrkhawm. Browsing Category. Pa pakhat tunlaimi lo ve tak hmu ta se, “sawlai pa saw a zo tiah tiah. In neih hma chuan hmeichhiain mipa a fawh theihna turin a. A VAWRTAWP (Nupa Nun) ZoNews Admin Mar 13, 2020 0. I bula awm a thlahle thin ang, […]. Upa Saikhuma hian kum 1964,1965 kum khan kum 1966 a MNF ten lndependent an Puan avanga Rambuai tur Pathian ațangin hriattirna a lo dawng in a Puang a,a lo sawi lawk angin Mizoram chu kum 1966 March thla ațangin a buai. Chu mai ni lovin an mawina lai ber chu an chhungkua atanga an rawn chhawm chhuah Pathian tihna an vawng ru tlat thin chu a ni. Chutia an hruai haw hnu chuan Chhuantea chu a awmdan chanchinte chu an han zawt a, a sawi hreh ngang mai leh nghal a, mahse sawi loh theih a ni tawh si lova, Kawngka khar vek ula ka sawi ang a ti a, kawngka te chu an han khar tha sauh sauh a, a sawi dawn chiah tih chuan Lasi ho chu an lo lang leh nghal a, engmah sawi lo tur a an tih avang khan. A hmui te chu a senin a nung tih hriat takin a mawi em em mai a, a vun rawng lah ngo deuh chek mai niin a mit te chu a bawnghnutea coffee thlak ang maiin a buang hlarh maia, a sam lah a buang sei ngil hnap mai leh a pian pawh mipa zawng2 mai bakah hmeichhia thlengin an awh em em mai hi a ni ringawt. Isuan ro a rel e, Van thutphah chungah khian; A lu-ahh lallukhum, a ke Bula mi thianghlim nen. Mizote chu hming bunga inkoh kan chîng a, ani pawh hi Pu Khuanga ti-a koh ṭhin a ni a; (zeldin thuin) Arro khuaah hian Pu Khuanga dang an awm ve avangin a hriat awlsam nan Arro-Khuanga tiin an ko ṭhin ni awm tak a ni. Tunlai hian Basketball Court bula Inthiarna leh Bual In changkang tak siam mek chu ngawrh taka thawh mek a ni a. Monday, September 20, 2010. Rev Vanlalbela chanchin Whatsapp a ka hmuh ania, a ziak tu ka hre lo na a, heti hian dah that reng ka duh sia ka copy ve tawp mai. Mahse an mizia leh huhang avangin hmeltha tia kan koh fo a. Class pawh kal hleithei lovin kan khua nen ka kârtawn ta sek a. Kawng engkima min ngaihsak tu tur hi ka duh. Thangdela hi a ni. Min khawih tawh suh a ti a. mipa ka hmangaih hmasak ber, ka fawh hmasak ber, ka ngainat ber i nih avangin neih theih ngei che ka châk a. Sangtea khan vawi tam tak min phu lo ah ngai in min hnawl a sin, mahse ka hmangaih em avang in ka zar. Eng tikah emaw chuan kan la inhmu leh ngei ang. In nih rei deuh hnuah pawh i duh ve tak tak em tih a zawt fo ang che. Khawlai kawng hrula lehkha kan tar leh tuarh mai thin hi engvang nge ni ang a, engin nge maw ni mawlh hlawm ni?. Kan in hriat tan tirh hian pathlawi fapa pahnih nei in a in sawi a, kan in thianthat zui zel na bak ah kan in ngaizawng chho ta hial a, a thawhna office ah te pawh leng ah min sawm a, ka kal ve zeuh zeuh thin. Kum 2010 khan kum 17 mi niin Class X ka zir a. Chutih lai tak chuan ka awmna piah mual letliam atang chuan hmeichhe na tuar, thlabar em em a te thawm hi ka hria a, chumi hnu a thawm lo awm leh chu ka hriat ngai a ni lo. He blog hi nangmah tanpuitu a nih ngei ka beisei. demi keadilan, kebenaran dan demokrasi. Rsa Sparky Anselemaw is on Facebook. Mipa Hmelthat Dan Part 3 Mizia leh Thiamna An hmaifang chu hmeltha tia han sawi tur chu an ni lo. Reife motora ka thut hnuah cabin lam chu ka pan leh a. BIAK IN CHHUNGA AWMDAN MAWI. Keini Mizo te chu kan hnam naupan zia a lanna chu kan nupui/pasal te kan hmangaih hle pawh in kan hmangaih zia kan lantir ngam tlat thin lo hi a ni. Tunlai kan thangthar te’n an uar em em, thil thing sawinana an hman thin chu ‘zo’ tih hi a ni a. Tlai khat chu veng hlui lama an u te rawn leng phei chuan an unau lawm atan naute lem, puak theih hial khawpa lian hi an rawn. 10 posts published by chawnghilh during November 2009. Popular Posts. Tin, Zarkawt- a City Bus Stand- ah te, Khatla- a City Bus Stand angah te. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Tlaiah ka thawmhnaw kan la a, thiante inah chuan ka awm leh ta rên râwn a. Toys ka duh a, leina tur ka nei si lo," tiin a hrilh a. mipa ka hmangaih hmasak ber, ka fawh hmasak ber, ka ngainat ber i nih avangin neih theih ngei che ka châk a. Phura atang hian Tongkolong khua te,chhim. Kan fate lah an nu lamah an awm daih bawk si. Hemi chungchang hrechiang duh tan 9612153390 ah ngaihven theih a ni tih thu dawn a ni. 5:22-24; Heb. Hmeichhe bula inti pa kung kung lova, hmeichhe thusawi ngai pawimawh tak, tah a hun pawha tap ve mai thei tur. NUPUI NEI LAI IN MIN BUM. Juda hmeithai senior hret tawh leh Moab hmeithai junior deuh hret inhrawn zui an ni a. 1991 April ni 29 (Thawhleh) zing dar 6 velah Cyclone na tak a tleh a. Ka Blog ah hian ka lo lâwm a che. ' tih chu an chhanna hmuh a ni! A va rapthlak em!. Kan awmna hmun, kan thil tih leh kan bula awmte thlengin kan thil post kha hlimawmin kan \hianten an lo hmuh nghal khan a hlimawm viaua a lan lai khan, kan thu dah khan mi rilru a tina thei a, chu mai ni lovin tu emaw chuan i thil post avâng khan tihletna che a zawng thei reng a ni tih hriat a \ha. A roomah chuan ka in nghat tawp a. Ka thiante bula ka awmlai chuan ka hlim viau a, mahse in ka thleng a, Bena chu ka ngai em em a. Skip navigation Sign in. An thianten an sulhnu kan chhui reng mai ani. your password. In inkawp rei tawh em tih aiin in inkawp chhung zawnga a awmdan aṭang khan i tan a ding nghet dawn em tih i hriat a ṭul zawk ang. He hun hi session hnihah \hen a ni a, session khatna hi Pu Vanlalhruaia, Vice Chairman, Local Council in a kaihruai a, Pu Lalrampana’n hunserh hmangin kum 2019 chhunga mual liamta pualin sunna hun. Thikthuchhiat Vanga Mipa Ho Awm Dan Chi- 3 Selena Gomez-in. a lu bula fei leh tuithawl kha erawh chu la ta che. Mahse chu mipa naupang chuan, “Naupang chhia ka ni tawh lova, thingkung nen ka infiam ngai tawh lo. English: Thanks for sharing. 23, 2014 chhunlai vel khan Serchhip chhimlam Veng pakhat a hmeichhe naupang kum tlinglo chu mipa naupang kum tlinglo vek pakhat in hmeichhiat mipatna kawngah khawih tumin a lo bei nia thudawn a ni a. A chhun/chawhnu mu a lo la harh lova. Browsing Category. Țhiante bula ka duh tawh lo ti si, a chanchin ngaihvena a awmdan la chhui zui reng tho si, Midang nei ang a lang kual vel, midang a neihsan tak tak ang tih hlaua rilru hahdam thei chuang der si lo, Mipa/hmeichhia te zawng an tam em mai ti-a thawveng tak anga lan tum, mahse rilru chuan "ani ngei mai kha" la ti fan fan tho si,. Contact Us. August 2010 Issue Part 1 Editorial Hawihhawm hi changkanna a ni "Miin khawvel hi a pumin nei sela, hmangaihna nei si lo sela atan engmah a sawt lo vang," tih a awm a, hetiang deuh hian hawihhawmna chungchangah thu kan han phuah chawp ve a. Engthu mah sawi lo chuan a pasal chu a va beng nghala a pasal chuan ka bialnu a nilo ka hnathawhpui a ni. zate ( Ni 28January 2014) Hmar Rûn Kum 2010, October thla Pathianni vawikhatna Tlailam ani a, Ka Ṭhianpa nen chuan Thingdawl Venglai PCI Biak In kawta Bung hnuai a Ṭhutna ah chuan kan ṭhu a. Ka Blog ah hian ka lo lâwm a che. Confession #2340. Phura hi chhim ramri bula awm a nih vangin a lun ve hle a. Vanlalruati tana thu kam hnihkhat: Kan naupan lai chuan Mizo zaithiam lar te hi an han lar mai mai thei khawp a, tunlai ang hian an hmel hmuh theih ni ngawt hek lo, an zai ri atang ringawt te khan an hmel awmdan tur kan suangtuah mai thin kha a ni a. Chutia a hmel a hlim loh em avang chuan chu thingkung chuan mipa naupang hnenah chuan, "Ka zarah te hian lawn la, min infiam pui rawh," tiin a sawm a. Zampuimanga hmuna thil thleng tenawm tak ni-âwm a an sawi chungchang kha ziah duhna-in a turin min tur ut ut mahsela inthlan boruakin min nang a,inthlan boruakin a chhilh nasat em avangin a nghawng a na dawn lovin a lang a. English: Congratulation on your marriage Mizo tawng: In inneih ka lawmpui a che u. A zaitu doctor-te hi a tlangpui thuin Dr. Mar 30 2012. 2 Comments. Infiam leh inchhaih hi chu thiante zingah chuan a thlengin kan inkawm dan chi khat pawh a ni ve hrim hrim. Kohhran ho ten Pathian nia-a Biak In-a kan inkhawm hian Biak In chhung awm dan tur kan infuih thar reng a ngai a, chutiang atan chuan a hnuaia mi te hi zawm tlan tum ni se: 1) Inkhawmna-ah Bible leh Hla bu ken thin tur a ni a, thu zir tur bik awm tumah chuan zirlaibu ken thin a mawi. Muangchanga kal chhat chhat chungin lamkhuang kung lam chu ka en kar reng a. Kha Dj nite a ka awmdan engkim mai kha khaw engah tih lanin awm dawn pawh nise ka ngam sak. He blog a thuawm te hi a ziaktute ka dil hran lova, ka dil lohna chhan pawh social media hrang² a mi ka hmuh ka lak khawm te an ni a, chuvangin a ziaktute phalna hi lak mai ngaihna ka hriat loh vang a ni e. A roomah chuan ka in nghat tawp a. Ka bula hrilhhai tak a lo ding Cafè neitupa chu melh manglo hian Enteh i tan liau liau vawiin chu mocktail ka siam asin. JUNE NI 4 ZAN ATANGA CHIN HRIAT LOHA BO JIMMY A LA DAM EM NI. Lalpa zanriah an sem pawhin a bula mi tihdan ang chiah chiah chuan a ti ve zel a. A Nu hian thil awmdan hrilhfiahin, “Hospital-ah kan nei hlei nem che, Quarter-ah tumah pun buai lovin kan nei che a, I pa chhar i ni nghe nghe asin” tia a han hrilh pawhin a rinhlelhna hi a reh chuang lo. Hemi chungchangah hian Mamit Police te chuan thil awmdan an chhuizui mek zel tih an sawi. Contact Us. Chung mite chu complimentarian an ti. Rahula bula a awm dan mai mai min chhiar tir a, kan pawisa min rawk niten ka hre leh hnuhnawh a. Mihring in a nih ring teh reng pawh ni se, hmeichhia nge mipa tihah an la buai tho vang. Chu tak chu thla ai kan tih chu a ni ta ber awm e. Sunday School in chu a pumin a la hlawk a, a bula Pi Lalhmuchhuaki te in a khuh thawk a. Keini zawng Pathian bulah kan awm peih lo em a ni. Wesley Hospital-ah hian parmanent doctor 7 an awm a, Temporary-a rawih doctor hmeichhia 2 leh mipa 2 an awm bawk. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. RAM TANA RUALAWHNA - Laltlanzova Khiangte. Posts about Mizo written by mzvision. An bial chhungah hian Tawitawkawn a Voters mipa 19 leh Hmeichhe 28, an vai a Voters 47 awmna chuan Chawhnu her khan 100% an thlak. Kum 1870 vela Dr. Ka fanu tia ko thei che ka ni em tih ka hre chiah lo a, 'ka nu' tiin min ko duh angem tih pawh ka hre hek lo. Mihring in a nih ring teh reng pawh ni se, hmeichhia nge mipa tihah an la buai tho vang. 1:1 Kum sawmthumna, thla lina, ni nganaah chuan, kei Ezekiela puithiam Buzia fapa chu, Babulon Kebar lui kama Juda saltângte zîngah ka awm a, Van a lo in hawng a,Pathian inlârna ka hmu a. A u te pawh chuan tha tak in min be ve mai bawk a. Keimah vang a nih loh hram ka beisei. 5:22-24; Heb. Kum 1800 hma lam kha chuan Germany ram hi ram bung te tak tak inhlawmkhawm, lal chak vak lo hnuaia awm thin an ni. Taksa awmdan dik chuan rilru lama chungnunna a neih tir a ni. Sik leh sa te a inthlaka, khaw awmdan te a lo danglama, mihring in hmangaihna leh inlainatna leh hriatna te chuan danglam hun a nei fo mai, hmana kan bula awm thinte an awmloh hnu in ngaihsak harsa kan ti thin, a hma ang ngawt chuan kan ngaihsak thei tawh thin lo,. Heng Kristiante hi Kuwait nen an inrina bula Khafji. Pathian hnathawh, thlarau thianghlim hnathawh liau liau a ni. James Winchester, Silchar bula Thingpui huan Sap Dr. Ho te te pawh ngaihnawm ti em em hian ka chhiar a. Kan in hriat tan tirh hian pathlawi fapa pahnih nei in a in sawi a, kan in thianthat zui zel na bak ah kan in ngaizawng chho ta hial a, a thawhna office ah te pawh leng ah min sawm a, ka kal ve zeuh zeuh thin. Lei atangin mipa (mihring) a lo chhuak a, chu lei atang vek chuan mihringte mamawh thlai leh hnim a lo chhuak bawk a. Posted on July 27, 2016 by Mizo Archive. Ka vir muai muai a, ka'n hawichhuah chuan ka bula thu chu tunhmaa sabhir-a kha a ni tawhlo. … Fakna Hla (Songs of Gospel) 264: Jerusalem kulh pawn lama Jerusalem kulh pawn lama Kalvari mualah chuan, Min tlan turin kan Lal Isua, Kraws lerah an khai… Fakna Hla (Songs of Gospel) 265: Jerusalem nuten. Mahse mahse Ka pu leh a thiante rilru reng ka lo hre si lo. Kan awmna hmun, kan thil tih leh kan bula awmte thlengin kan thil post kha hlimawmin kan \hianten an lo hmuh nghal khan a hlimawm viaua a lan lai khan, kan thu dah khan mi rilru a tina thei a, chu mai ni lovin tu emaw chuan i thil post avâng khan tihletna che a zawng thei reng a ni tih hriat a \ha. Pathian in min siamdan ang ngei in mipa ngainat zawng te pawh a nei ve tan ta a, chu tlangval chu Lawma a ni. Tunlai thiamna chuan mipa a siam hmeichhia thei a, hmeichhia a siam mipa thei a. Ani hi a kawng pawh inch 40 a ni. Khua tlansana ramhnuai leh puk him lam pan tak mai te hi keini ṭ hian chhan thih ngama inchhalte awmdan tur a ni ang em tih hi ka inzawt chamchi a. mipa ka hmangaih hmasak ber, ka fawh hmasak ber, ka ngainat ber i nih avangin neih theih ngei che ka châk a. Mipa chu tawng tlem tak pawh lo nise hmeichhia a hmangaih tawh chuan he tiang hian a mizia a inthlak thin… 1. Rempuia bulah erawh ka thinrimzia leh mipa rinawm loh zia chu ka sermon nghek maia, a nui vur vur ka hmuh chuan ka bula lukham chuan ka vawm phei nghal a, ka bula rawn thut pahin,"Thinchhe ve reuh lutuk mai" ka hnar a piai zauh a, "Midang inkar ah hi chuan inrawlh tam loh hi a tha ber nia aw ka duat" a ti a,"Ka thian tha ber ania ani te chu. Chuvangin, hnam dang hmingah pawh mipa leh hmeichhia hriat hran theih nan I leh A belh ve ngei chi a ni a. ka thiannu lah chu a lo thinrim hlur tawh a. Mithiamte hian thil awmdan hi thuk zawka zir chian zel an tum thu an sawi a; mihring-ah a thawh ve kher leh kher lo tur an la hriat lo laiin, beiseina erawh a pe nasa hle. Join Facebook to connect with Zotea Hmar and others you may know. BIAK IN CHHUNGA AWMDAN MAWI. A chu tah chuan beiseina țawngkam a la tel fo mai ka ti!. Zampuimanga hmuna thil thleng tenawm tak ni-âwm a an sawi chungchang kha ziah duhna-in a turin min tur ut ut mahsela inthlan boruakin min nang a,inthlan boruakin a chhilh nasat em avangin a nghawng a na dawn lovin a lang a. Hruaitu awmdan tur: Inkhawm tan hma pawh nise hruaitu kun ngur ngur emaw thil lo chhiar mual mual te hi a mawilo…mipui lam hawi se la, inkhawm kal boruak enin ring lutuk lovin zai ve rawh se. 14591 th xl/ issn 0215-2987. Chhuk hlir anih avangin a hla lo hle a. Ka innpi in lunglawmtein ka rak in dawn, thazaang rak i lak ve. Zotea Hmar is on Facebook. "Mi hi intichangkangin inti standard viau mah sela a hawihhawm si loh chuan a changkanna a kim thei. Jennifer Lopez, Kim Kardhasian leh Beyonce te ang pawhin a thu sawi chu an thlawp a rin thu a sawi bawk a. A tukah, chawhmeh bazar haw pahin ka lam e ka ti a. Mihring in a nih ring teh reng pawh ni se, hmeichhia nge mipa tihah an la buai tho vang. A u te pawh chuan tha tak in min be ve mai bawk a. Thangdela hi a ni. Kohhranah mipa tihtur chin a awm tilam hawia la \ang tlat, mipa rawngbawlna ang ang hmeichhe tâna la phal ve chiah lo an awm a. Tumah hi hmangaih lutuk tur a lo ni lova, tumah hi duat lutuk tur pawh a lo nilo. Rsa Sparky Anselemaw is on Facebook. James Winchester chu an that a, a lu an tan sak a. Tin, Chakma House bula dah tum pawh engemaw harsatna avangin dah a la ni lova, hei pawh hi hunrei lo te ah tihfel thuai beisei a ni. A Kohhran azawng chuan Roman Catholic ruhkawl, football khawvela par chhuang mek Cristiano Ronaldo-a chanchin hi lo hre ve teh. Hnatlang nei Hunthar Branch YMA Sanitation Sub-Committee bul tum in Dt. Ram bung tinte hian mahni kalphung bik leh tawng bik an nei hrang vek a. Awm hahdam rei ta deuh bawk a mipa rilru a chhuak țan chu ni der mai le! ka bula awm chu a chak hmel fahran loh khawp mai. Tichuan April 18, 1929-ah Tibet ram panin a chhuak leh ta a. … Fakna Hla (Songs of Gospel) 264: Jerusalem kulh pawn lama Jerusalem kulh pawn lama Kalvari mualah chuan, Min tlan turin kan Lal Isua, Kraws lerah an khai… Fakna Hla (Songs of Gospel) 265: Jerusalem nuten. 3) Biak In chhung hi kan zah tur a ni a, bula mite nena inbiak te, thil ei te, thial leh hmuam lam chi te tih loh tur a ni a, mit rin leh inhnawih lam chi te pawh tih loh tur a ni. a nupuiah hming chu Abigaili a ni a: chu hmeichhia chu bengvar tak hmêl tha tak ani a; a mipa erawh chu mi tawhkhirh tak leh sual tak a ni: Kaleba thla a ni. Bathlar thingphel chhuata mipa pheikhawk per ri Thlânmual lam pana ka kal lai chuan ka bula kalte chu tute nge an nih ka hre lo va; hriat pawh ka tum lo. Zei dan chu i han zir ho teh ang. English: Thanks for sharing. Dated Tlangsam, the 13th May, 2012 1. Mahse, ngaihnawm ti takin ka chhiar zo thak tho. Khua alum avangin ka in ha bul ve hle. Lei atangin mipa (mihring) a lo chhuak a, chu lei atang vek chuan mihringte mamawh thlai leh hnim a lo chhuak bawk a. 15/05/2016. Chu mipa naupang in a a suangtuahna leh a duhthusam a taka thlentir a tumna lamah chuan a khawvel her danglam sak thei thil a tawng ta hlauh mai. 1:2 Lal Jehoiakina sala a tân kum ngana a ni. A oxygen bur bula tlangval la naupang tak, sipai Uniform thuam famkima in thuam Marine-a ding chu fiahlo takin a hmu thei ruai ruai a. Isuan ro a rel e, Van thutphah chungah khian; A lu-ahh lallukhum, a ke Bula mi thianghlim nen. Rev Vanlalbela chanchin Whatsapp a ka hmuh ania, a ziak tu ka hre lo na a, heti hian dah that reng ka duh sia ka copy ve tawp mai. Ka lawm hle mai. A sawi dan hi zim hmel viau mahse a huam zau hle thung a. Beng dik tawkloh a vangin. Ka lut tlai deuh a, ka bulah lo thu rawh an ti sap sap a. Inthliarhran dan an thiam a ni. Tin, Chakma House bula dah tum pawh engemaw harsatna avangin dah a la ni lova, hei pawh hi hunrei lo te ah tihfel thuai beisei a ni. Kohhran hnatlang ko va sak that leh nghal kan rel a. 2) Entur zawk kan en thinlo: Philosophy pakhat existentialism hi ka chhiar fo thin a a awmzia ah chuan Mahni mai hian I nihna a hrilhfiah tawklo a midang te’n an thlirdan te midang zinga I awmdan te hian I nihna I existence a lo hril chhuak thin. Zei dan chu i han zir ho teh ang. Taksa awmdan dik chuan rilru lama chungnunna a neih tir a ni. Hemi chungchangah hian Mamit Police te chuan thil awmdan an chhuizui mek zel tih an sawi. [22] Khawvel leh a chhunga awm zawng zawngte hi nih phung leh awmdan zia nei theuh an ni a, tuna an awm dan ang leh nih ang ang hian Pathianin a dinte an ni. A chhun/chawhnu mu a lo la harh lova. Kum 1700 leh kum 1800 bawr chho vela German ram awmdan hi kan sawi lawk ang e. A chhan chu, inneih tawh chuan hmeichhiain a thu thu-a mipa a dah kha a rem tawh lova, kan pasalte hi kan zah thiam a ngai a, an rawng kan bawl sak turah ka ngai bawk. Bike pawh tlêmte chu a rân phah tawh. A u te pawh chuan tha tak in min be ve mai bawk a. "Mipa sexy ber nihna dinhmun ka chelh takah chuan mawhphurna a sang dawn hle mai. The Holy Bible in Mizo, Lushai of India. Rilru chakna te, taksa chakna te leh damreina te chu dn danglamtheiloah te chuan a innghat a ni. Mutna hun a awm loh avangin kan inbualfai a, chaw kan ei kham hnuin helai hmuna Kohhran hmun hrang hrangte leh thil hmuhnawm dangte fang turin dar 10:00. ” 7 Mizo pasal ṭ hate rilru sawi chhuahna ṭ awngkam atan chuan hei anga han tawngsang tur thu ṭ ha leh ropui hi kan novel -ahte pawh hian zawng ta ila a vang viau lo’ng maw ka ti deuh a ni. Thianten Min Deuhsawh. Mihring in a nih ring teh reng pawh ni se, hmeichhia nge mipa tihah an la buai tho vang. "Mipa sexy ber nihna dinhmun ka chelh takah chuan mawhphurna a sang dawn hle mai. Contact Us. Phura hi a lum hle a,a zawl vek avangin furah a buai thlak thin hle. Ni li lai kan inbe tawh lo a, ka a thei takngial dawn in ka hria. Naktuk erawh chawlh ka la leh lawk ang aw, ka la dam kawr deuh mah mah a, ka type hian ka luak a chhuak bur mai, tuk leh zanah erawh ka rawn dah leh ang aw, ka chhung ten la indim rih deuh hlek turin min ti a. Mipa chu tawng tlem tak pawh lo nise hmeichhia a hmangaih tawh chuan he tiang hian a mizia a inthlak thin… 1. 1:1 Kum sawmthumna, thla lina, ni nganaah chuan, kei Ezekiela puithiam Buzia fapa chu, Babulon Kebar lui kama Juda saltângte zîngah ka awm a, Van a lo in hawng a,Pathian inlârna ka hmu a. East leh west Berlin tih awm hma fe. A ziaktu ten he blog a in thu ziak hi in lo chhiar fuha he blog a a lo awm hi in lung a awi lo a nih chuan lo sawi u la ka lo delete leh mai dawn nia. Bathlar thingphel chhuata mipa pheikhawk per ri Thlânmual lam pana ka kal lai chuan ka bula kalte chu tute nge an nih ka hre lo va; hriat pawh ka tum lo. A Nu hian thil awmdan hrilhfiahin, “Hospital-ah kan nei hlei nem che, Quarter-ah tumah pun buai lovin kan nei che a, I pa chhar i ni nghe nghe asin” tia a han hrilh pawhin a rinhlelhna hi a reh chuang lo. Tun tumah hian khang ka’n thu chhiar tawh hrang hrang leh thiante thurawn leh titi hrang hrang bawl khawmin i han kur nguai nguai teh ang. Dawhkan remchangah i thut pui hlawm anga (hmeichhia hi chu a group te te in an awm tlangpui avangin), tichuan in lo khusi hlawm ta viau mai. Bul han tanna mai tur avang sia, ‘I zak ve tho ami’ ka han tiringawt a, min chhang lo, a rawn hawi chhuah pah chuan a khi deuh sen sen a, keimah zawk ka zak. Heti ang mite chu pawl hrang hrang hruaitu atan pawh hmantlak tak an ni thin. Rokunga hi Kohhran mi tak, Pathian rawngbawlna ngai pawimawh mi, Kohhran tan mi \hahnemngai a nih avangin Mission Veng Kohhran chuan a Kohhran Upaah an thlang a, chu chu kum 1944 kha a ni. Isuan ro a rel e, Van thutphah chungah khian; A lu-ahh lallukhum, a ke Bula mi thianghlim nen. Skip navigation Sign in. Kan pahniha kan thlalak te chu ka en a,ka mittui chu alo tla tawp a. Mahse hmun danga ka awm chhungin midang min lo neihsan ka hlau thin asin aw. Ka awmdan ber chu thim thama engmah eng nei lova awm ang mai hi a ni a, rilru hi a pik mup ni berin ka hria!. Mit naute (pupil) a lian, an mit a na țhum An lungphu leh an mar a mumal lovin, a rang. Inkhawmnaa kan awmdan hi. Inthianthatna leh inkawmngeihna thuk tak hi kan mipat/hmeichhiat puite nen neih theih a niin ngaihhlut tur pawh a ni. Kir leh ngai tawh lo tur a he ka hringnun ata i kal bo atang khan hnawl leh paih thlak ka nih na chuan ser reh thei tawh lo min hnutchhiah a,i lo kir leh tawh ngai dawn lo tih hre reng chungin leh na em em chungin nitin i phone call /msg dawn beisei in ka phone ka bih thlawn ziah bawk abeiseina beidawng chiah ani ka chantawk ni!. (Mipa - 482, Hmeichhia - 510) Basketball Court bula mi chu March thla atanga luah tan theih turin peihfel nise tih a ni. Hemi thla vek hian Simla bula Kalka khua a thleng tih hriat a ni a, hemi khua atanga a chhuak leh chu a chanchin tuma hriat theih lovin a khuangcher bo ta hmak a ni. Mipa ka nei si lova a tih chu a zawhna a ni. Entirnan, Civil Hospital bula City Bus Stand Shed bangah sawn lehkha tawp tak takin a intar thin a. Ama chau an nawh, ka ruol hnam dang hai bula ka hril po leh ka hming hi chu an buoina hlak hrim a nih. Jennifer Lopez, Kim Kardhasian leh Beyonce te ang pawhin a thu sawi chu an thlawp a rin thu a sawi bawk a. Kar hmasa zirtawp zan pawh khan kan fanu naupang zawk chuan a pi leh pute bula riah a ngen a. Tichuan, tichuan ka thian…an bulah chuan i awm i awm anga, drinks i neih phei chuan advantage a tam khawp mai. I chhass bulah i mipa thiante chanchin sawi fo suh, an thik vat mai ang. 2) Entur zawk kan en thinlo: Philosophy pakhat existentialism hi ka chhiar fo thin a a awmzia ah chuan Mahni mai hian I nihna a hrilhfiah tawklo a midang te’n an thlirdan te midang zinga I awmdan te hian I nihna I existence a lo hril chhuak thin. Akui an ni a, anni pahnih hi an awm loh chuan Dr. Mizote chu hming bunga inkoh kan chîng a, ani pawh hi Pu Khuanga ti-a koh ṭhin a ni a; (zeldin thuin) Arro khuaah hian Pu Khuanga dang an awm ve avangin a hriat awlsam nan Arro-Khuanga tiin an ko ṭhin ni awm tak a ni. 2) Entur zawk kan en thinlo: Philosophy pakhat existentialism hi ka chhiar fo thin a a awmzia ah chuan Mahni mai hian I nihna a hrilhfiah tawklo a midang te'n an thlirdan te midang zinga I awmdan te hian I nihna I existence a lo hril chhuak thin. A chhan chu keimah vanga i kalsan a nih chuan, keimah ngei pawh hi midang vang bawkin min la kalsan leh ang, chu chu thleng turin ka duh lo a ni. Lawma hi tlangval fel lehkhathiam, Hmangaihi hian phulo hlein a in hre thin, mahse Lawma zawk hian a duh em avangin Hmangaihi tan pawn inthlahrung leh mahni insit reng chhungin an in ngaizawng a, an hlim ve thin hle a mahse mi awmpui a. A zaitu doctor-te hi a tlangpui thuin Dr. Ka vir muai muai a, ka'n hawichhuah chuan ka bula thu chu tunhmaa sabhir-a kha a ni tawhlo. I chhass bulah i mipa thiante chanchin sawi fo suh, an thik vat mai ang. Thil tihna (kohhran/khawtlang etc) ah tel ila hman kha ang tawh lovin ka hria a, ava nuam tawh lo ti ngawt ila, hmundang han thlakhlelh tur ka neih. kha min khawih sak leh vek turin inthlahrung tawkin ka sawm leh a che u. Amah atang hian hmangaih hmasa ber hlutzia leh an pawimawhzia ka hriatchhuah phah si. A hmui te chu a senin a nung tih hriat takin a mawi em em mai a, a vun rawng lah ngo deuh chek mai niin a mit te chu a bawnghnutea coffee thlak ang maiin a buang hlarh maia, a sam lah a buang sei ngil hnap mai leh a pian pawh mipa zawng2 mai bakah hmeichhia thlengin an awh em em mai hi a ni ringawt. In inkawp rei tawh em tih aiin in inkawp chhung zawnga a awmdan aṭang khan i tan a ding nghet dawn em tih i hriat a ṭul zawk ang. Kulha chuan i ke bula kha pangang an ti phut mai chu lal fanu lah chuan pangang chu a lo hlau kher kher nen ui ka duh lo tih leh Kulha hnunga din chu an rual a. Tunah kan inthen tiin ka lakah beisei neiin min rawn pana, in intihthiam loh chhan chu ka hre lo. Biak In chhung awmdan mawi : Kohhranho te’n Pathian bia a Biak In a kan inkhawm hian Biak In chhung awmdan tur kan inhrilh thar reng a ngai a, Chuti anga atan chuan a hnuai ami hi zawm tlan tum nise : 1) Inkhawm na ah Bible leh Hla bu ken \hin tur a ni a, thu zir tur bik awm \um ah chuan zirlaibu ken \hin hi a mawi. Mipa dang ang thova infiamna a atchilh ve tho avangin, chu chu hmeichhe dang vang aiin kan inhauh phahna a ni zawk fo! "Chandi tlangval alo lan tawh hi chuan, a hlim ver. 2006 ah Mipa-35, hmeichhia-29, total-64. Chutih lai tak chuan ka awmna piah mual letliam atang chuan hmeichhe na tuar, thlabar em em a te thawm hi ka hria a, chumi hnu a thawm lo awm leh chu ka hriat ngai a ni lo. Contact Us. 1:3 Babulon rama Kebar lui kamah chuan LALPA thu sawi ka hria a, a thil tih theihna chuan mi tuam a. A khat tawk hian kan fate hi an pi leh pu te bulah an riak zeuh zeuh thin a. Kan alwm e. Dawhkan remchangah i thut pui hlawm anga (hmeichhia hi chu a group te te in an awm tlangpui avangin), tichuan in lo khusi hlawm ta viau mai. Setana bum hlawm mi tam tak chuan an nihna pawm lovin an insiam danglam reng a. Unau paruk- hmeichhia pahnih leh mipa pahnih an ni a, amah hi a tlum ber a ni. A hmazawna thil awm pawh hrelo chuan hmalam a pan ta zel a, hmaichhana Medusa-i hmel hmuh chu a țha dawn lovin a hria a. Hman a la ni chiah lo, 2004 mai kha a ni. Pray The Lord's Prayer Everyday… Granted Victory Everywhere… Matthew 6 :6,9-13 *** Revival Everywhere…Salvation All Nations…Gospel Conquer the world…Trinity Reigns…Revelation 6:1-2 ***. A flavour pawh i duhzawng tih ka hre lawk thlap!' a ti a, a awmdan chu a diklo tih ka hria, hei hi thian piahlam, inngaihzawnna kaihhnawih a ni tih ka hria a, ka hrechiang hle na a, mahse. Zoram thununna leh thenfaina tur Thim Chhah tak lo thlen hma hian "Kutzungtang elha chhiar tham lek kum" kan nei ta! Chuvangin, inpeih thuai rawh le. Nikumah Vai pakhatin 'Thapa' emaw min tia, mahse nimin a vaipa chuan 'Chinese' emaw min ti daih. 1991 April ni 29 (Thawhleh) zing dar 6 velah Cyclone na tak a tleh a. 27 maret 2012/ 4 jumadil awal 1433 h no. Ran ek, a bik takin Bawng ek leh thlaikung/hnimhnah sahsawmte leh changel te hi hmanraw hman tlanglawn berte an ni. Ni hnih leh zan thum chu mipa te duhthusam chuan hun kan hmang dun a, Khawi hmun hmun emaw ah chhun ah kan kal a. Ka awmdan a diklo a ni,ka luak a chhuak ta fo mai. Talent: Hmanlaia Mesopotamia, Kanaan ramah thil lian tham bukna atana an hman thin a ni a, Israel te pawh khan an hmang zui ve a. I chhass bulah i mipa thiante chanchin sawi fo suh, an thik vat mai ang. " A tawp ber atan. Ka thiantha ber pianchiam lawmpuina thilpek kengin an in lam chu ka pan a, ka thlen chuan anlo awm nual tawh, sunday zan a ni a, chhun lama khua a that tehreng nen dar sarih velah chuan nasa mangkheng in ruah chu a rawn sur a, kan bengchheng ri leh thawm nat tehlul nen ruah sur thawm chuan kan bengchheng ri chu a khuh hneh ngei mai, chu tih lai chuan kawngka chu a rawn inhawng rawp a, sitting. An 'uire' lai ngei hmuh an nih avangin lunga den tum an inhawrkhawm. Mipa leh mipa emaw, hmeichhia leh hmeichhia emaw inkawp kan pawmpui chuan ran ai pawn kan laktlak loh zawk a ni", tiin neih inang inkawp chungchanga a ngaihdan Pacquiao hian alo sawi tawh a ni. Welcome! Log into your account. A bula ka hlim theihzia a hriat tlukin ani pawh a hlim thin tih ka hria a. Chutia no chanve emaw vel ka in hnu chuan ka awmdan a diklo. demi keadilan, kebenaran dan demokrasi. ka thiannu lah chu a lo thinrim hlur tawh a. Hnatlang nei Hunthar Branch YMA Sanitation Sub-Committee bul tum in Dt. A Rukin Mipa Sazu Lem A Order-a A Nu Account A Lo Hmang Palh Hlauh Mai Michael Tluanga Apr 20, 2020 0. Kohhran ho ten Pathian nia-a Biak In-a kan inkhawm hian Biak In chhung awm dan tur kan infuih thar reng a ngai a, chutiang atan chuan a hnuaia mi te hi zawm tlan tum ni se: 1) Inkhawmna-ah Bible leh Hla bu ken thin tur a ni a, thu zir tur bik awm tumah chuan zirlaibu ken thin a mawi. Tithengi chu an naupang ber a ni. Tithengi chuan biscuit nen Jama chu a rawn pe ta reuh a. Zei dan chu i han zir ho teh ang. In inkawp rei tawh em tih aiin in inkawp chhung zawnga a awmdan aṭang khan i tan a ding nghet dawn em tih i hriat a ṭul zawk ang. James Winchester Lallula Luz Israel chief hovin an zu thah khan The Mirror Magazine Oct27,1970 ah Editor Sam Well chuan, "Luz Israel hnam vak vak hovin Dr. zate ( Ni 28January 2014) Hmar Rûn Kum 2010, October thla Pathianni vawikhatna Tlailam ani a, Ka Ṭhianpa nen chuan Thingdawl Venglai PCI Biak In kawta Bung hnuai a Ṭhutna ah chuan kan ṭhu a. KA BULAH RAHUL-A tiha Rahula bula a awmdan vel phei kha chu eng ber kha nge a tum ka hre hauh lo. Thian hova hmang tur kan ni bawk a, kan phur hle mai, darkar 1 dawn lai ke a kan kal ngat ngat hnu chuan a hmun chu kan va thleng ta a. He blog ka siam chhan chu Pathian thu. * A khaw pakhat, Arro hi tuna a hming kan hriat tâk a put phahna chhan a ni. U mam, a tenawm. Pathian chhandamna thuang hi ngun taka bih chuan thil kal thuang fel tak a ni zar zar zel a. Tichuan khaw pâwn ramhnuai bula lungin chhengchhe takah chuan an dah ta a. Bernard Stubbs-a chu mipa naupang dang a ang ve lova. KA BULAH RAHUL-A tiha Rahula bula a awmdan vel phei kha chu eng ber kha nge a tum ka hre hauh lo. Minit 1 vel chiah I nih hnua I awmdan tur awm ang chu I suangtuah atan khek. Assemblies of God te, Quakers te, Penticostal kohhran \henkhat te, Nothern Baptist te, Seventh-day Adventist te leh United Church of God te hi egalitarian pawmtu nia sawi an ni a. A VAWRTAWP (Nupa Nun) ZoNews Admin Mar 13, 2020 0. JUNE NI 4 ZAN ATANGA CHIN HRIAT LOHA BO JIMMY A LA DAM EM NI. Mahse, ngaihnawm ti takin ka chhiar zo thak tho. Hmeichhe bula inti pa kung kung lova, hmeichhe thusawi ngai pawimawh tak, tah a hun pawha tap ve mai thei tur. Biak inah kan innghak khawm ang a, zing dar 8:00 ah kan chhuak ang; w. Chang 55 - MAN LOVA INNEI Nupui pasala inneih dawna man leh mual awm lo tura palai hmanga mipa. Browsing Category. Keifang khua hi i hre maithei; mahse, chu khaw te takte-ah chuan mipa naupang kum 5 mi lek, kawlhrawng leh hma lam hun thlirna thui tak nei lo chu bal takin Tual a chai ve thin a ni tih chu i hre kher lovang. 1:2 Lal Jehoiakina sala a tân kum ngana a ni. Tunah kan inthen tiin ka lakah beisei neiin min rawn pana, in intihthiam loh chhan chu ka hre lo. your password. Val siniar lam ka lo ni ve ta bawk a; khawvel nawmna leh hrehawmnate hi chu dai hnem ve ta hlein ka inhria. Hnatlang nei Hunthar Branch YMA Sanitation Sub-Committee bul tum in Dt. Bul han tanna mai tur avang sia, 'I zak ve tho ami' ka han tiringawt a, min chhang lo, a rawn hawi chhuah pah chuan a khi deuh sen sen a, keimah zawk ka zak. Ran ek, a bik takin Bawng ek leh thlaikung/hnimhnah sahsawmte leh changel te hi hmanraw hman tlanglawn berte an ni. Chutia an hruai haw hnu chuan Chhuantea chu a awmdan chanchinte chu an han zawt a, a sawi hreh ngang mai leh nghal a, mahse sawi loh theih a ni tawh si lova, Kawngka khar vek ula ka sawi ang a ti a, kawngka te chu an han khar tha sauh sauh a, a sawi dawn chiah tih chuan Lasi ho chu an lo lang leh nghal a, engmah sawi lo tur a an tih avang khan. Hlutei nena kan inngaihzawnna hi kum khat dâwn lai a ni ve ta reng mai. A Rukin Mipa Sazu Lem A Order-a A Nu Account A Lo Hmang Palh Hlauh Mai Michael Tluanga Apr 20, 2020 0. Chawhnu lamah khan min kan turin alo kal ta ngei a, eitur leh intur te min rawn ken a. Mizo Daily Evening Newspaper. Kir leh ngai tawh lo tur a he ka hringnun ata i kal bo atang khan hnawl leh paih thlak ka nih na chuan ser reh thei tawh lo min hnutchhiah a,i lo kir leh tawh ngai dawn lo tih hre reng chungin leh na em em chungin nitin i phone call /msg dawn beisei in ka phone ka bih thlawn ziah bawk abeiseina beidawng chiah ani ka chantawk ni!. KRISTIAN NUN Nihna hian awmdan tur a rel tlata nu chu nula awmin a awm thei lova, nu a nihna in a awm dan chu a relsak tlat a ni. Hei hi inkhawmnaa kan chetdanah hian a lang chiang viau mai. Kar hmasa zirtawp zan pawh khan kan fanu naupang zawk chuan a pi leh pute bula riah a ngen a. Mit naute (pupil) a lian, an mit a na țhum An lungphu leh an mar a mumal lovin, a rang. Tunah khan hmangaih i nei ve ngei ang. banjarmasin post. Tithengi chu an naupang ber a ni. Ka thiantha ber pianchiam lawmpuina thilpek kengin an in lam chu ka pan a, ka thlen chuan anlo awm nual tawh, sunday zan a ni a, chhun lama khua a that tehreng nen dar sarih velah chuan nasa mangkheng in ruah chu a rawn sur a, kan bengchheng ri leh thawm nat tehlul nen ruah sur thawm chuan kan bengchheng ri chu a khuh hneh ngei mai, chu tih lai chuan kawngka chu a rawn inhawng rawp a, sitting. 10 posts published by chawnghilh during November 2009. A nuam kan va han ti thin tak. Khami ni atang khan Narima-i nen chuan kan in nel in, kan inkawmngeih sawt em em mai bawk a. Eng tikah emaw chuan kan la inhmu leh ngei ang. A thiam a chhuak vaklo a niang, ka hrilh teuh mai. Chu mai ni lovin an mawina lai ber chu an chhungkua atanga an rawn chhawm chhuah Pathian tihna an vawng ru tlat thin chu a ni. Tichuan, tichuan ka thian…an bulah chuan i awm i awm anga, drinks i neih phei chuan advantage a tam khawp mai. A thiante chuan kan awmdan chu an man rang thiam kher mai; chhuanlam chhete siamin a hnu rei vak lovah chuan an chhuak ta diala. 1991 April ni 29 (Thawhleh) zing dar 6 velah Cyclone na tak a tleh a. "Mipa sexy ber nihna dinhmun ka chelh takah chuan mawhphurna a sang dawn hle mai. JACOB LALRINDIKA-25 postby Basta Tlau » Fri Mar 17, 2017 10:03 pm Kei hi naupangchhia ang maia ngatinge hetiang ka khawsak leh thin. Tumah hi hmangaih lutuk tur a lo ni lova, tumah hi duat lutuk tur pawh a lo nilo. Hmeichhe Tana Mipa Bem Thluk Dan 100% in A Rintlak Help Mizo. Doctor in min han en a,KA HLAUH ANG NGEI A NI! i rai a nih hi min ti tlat! Khum bula phone ri ral ral chuan min ti harh a,sona kan en a dar 6:30 AM a ni,choka lam a La-i ri rak. A rih zawng erawh chu a hun thu a zirin a danglam deuh hlawm a, a tlangpuia lak erawh chuan 34. Hemi chungchang hrechiang duh tan 9612153390 ah ngaihven theih a ni tih thu dawn a ni. Mahse ka phurna zawng zawng tichhe vek turin ka pa in ka u grace khirhi bula min dah a tum ta tlat!ka plan a flop fai vek a ni ber mai!!!! ka awmdan a lai lek lek. Biak In chhung awmdan mawi : Kohhranho te’n Pathian bia a Biak In a kan inkhawm hian Biak In chhung awmdan tur kan inhrilh thar reng a ngai a, Chuti anga atan chuan a hnuai ami hi zawm tlan tum nise : 1) Inkhawm na ah Bible leh Hla bu ken \hin tur a ni a, thu zir tur bik awm \um ah chuan zirlaibu ken \hin hi a mawi. KRISTIAN NUN Nihna hian awmdan tur a rel tlata nu chu nula awmin a awm thei lova, nu a nihna in a awm dan chu a relsak tlat a ni. Nakinah chuan, Pastor chuan thupuan eng emaw hi a nei niin a hria a. Phura atang hian Tongkolong khua te,chhim. Tun hma deuh khan mihring vun-ah hian sam siam thei cell a awm sa reng a; mi \henkhatah eng emaw vangin sam a insiam thei lo mai mai tih hmuhchhuah a lo ni tawh bawk a ni. A zaitu doctor-te hi a tlangpui thuin Dr. Vanduaithlâk takin fanu pahnih kan neih hnu-ah kan nu nên kan inṭhen hlauh mai a. I chhass bulah i mipa thiante chanchin sawi fo suh, an thik vat mai ang. In neih hma chuan hmeichhiain mipa a fawh theihna turin a. A khat tawk hian kan fate hi an pi leh pu te bulah an riak zeuh zeuh thin a. Vai hai kuomah ka hril leh Hindu convert an mi sawn hmasa tak hlak. Zorunpuia zorun. Pathian chhandamna thuang hi ngun taka bih chuan thil kal thuang fel tak a ni zar zar zel a. An unau te bula an tawng duh dan lova mipui tawng khum ching phei chu. A chu tah chuan beiseina țawngkam a la tel fo mai ka ti!. This banner text can have markup. Infiam leh inchhaih hi chu thiante zingah chuan a thlengin kan inkawm dan chi khat pawh a ni ve hrim hrim. : Vengsang Branch YMA Executive Committee t. Popular Posts. Pathian leh a duh dan a\ang teh erawh chuan helna, tlukna thlentu a lo ni si a. Kar hmasa zirtawp zan pawh khan kan fanu naupang zawk chuan a pi leh pute bula riah a ngen a. Ka fanu tia ko thei che ka ni em tih ka hre chiah lo a, 'ka nu' tiin min ko duh angem tih pawh ka hre hek lo. View my complete profile. Vanneihthlak takin Reddick-a te tarpaulin delhtu bag sir khat kha a lo ni reng a. Chung mite chu complimentarian an ti. Bike pawh tlêmte chu a rân phah tawh. A chhan chu keimah vanga i kalsan a nih chuan, keimah ngei pawh hi midang vang bawkin min la kalsan leh ang, chu chu thleng turin ka duh lo a ni. Chkna \halo tichhuak thei thil eina hian mipa leh hmeichiate chu bawihah a siam a ni; an chhia leh \ha hriatna a tithim a, thlarau lam hriatnate pawh a tirui vek a, chuvangin Pathian. Kawng engkima min ngaihsak tu tur hi ka duh. Engthu mah sawi lo chuan a pasal chu a va beng nghala a pasal chuan ka bialnu a nilo ka hnathawhpui a ni. kan tlar a thlawhlawm rawn khawntu chu a che lo reuh khawp mai, ka bula thu hian pawisa chu ngah hmel deuh se chuan ka thlawhlawm bak hi puk belh sak ka duh rum rum mai, 'A thilsiam te chu a en a, tha a ti em em a' tih te kha. An bial chhungah hian Tawitawkawn a Voters mipa 19 leh Hmeichhe 28, an vai a Voters 47 awmna chuan Chawhnu her khan 100% an thlak. Ka lut tlai deuh a, ka bulah lo thu rawh an ti sap sap a. English: Tell me more Mizo tawng: A dang pawh min hrilh rawh, sawi zel rawh. Mi bula ka hming pum a sawiin ka lo ip chawih chawih a, ka hming phel, mi min kohna anga min kohin ka ngaih a tha chuang si lo. Eng tik lai pawhin ka hmangaih reng che. Kum 1870 vela Dr. 1991 April ni 29 (Thawhleh) zing dar 6 velah Cyclone na tak a tleh a. Inkhawm laia Pastor thusawi pawh engmah a hrethiam lo a, mahse a bula thu pa pakhat awmdan ang ang chuan a awm ve zel a. A chhan chu keimah vanga i kalsan a nih chuan, keimah ngei pawh hi midang vang bawkin min la kalsan leh ang, chu chu thleng turin ka duh lo a ni. Dawhkan remchangah i thut pui hlawm anga (hmeichhia hi chu a group te te in an awm tlangpui avangin), tichuan in lo khusi hlawm ta viau mai. Sunday School in chu a pumin a la hlawk a, a bula Pi Lalhmuchhuaki te in a khuh thawk a. Chawhnu lamah khan min kan turin alo kal ta ngei a, eitur leh intur te min rawn ken a. Eng tikah emaw chuan kan la inhmu leh ngei ang. Nu leh pate’n chaw ei laiin awmdan. Kum 2010 khan kum 17 mi niin Class X ka zir a. Khawvel lama tlan hun a ni tawh lo, sum leh paia duham a hun tawh bawk hek lo. TIn, hrem han nih chhak kha pa riaua hriatna kha kan nei ve bawk a ni. A nuam kan va han ti thin tak. Tun tumah hian khang ka’n thu chhiar tawh hrang hrang leh thiante thurawn leh titi hrang hrang bawl khawmin i han kur nguai nguai teh ang. AUTHOR : Vanneihthanga Vanchhawng On 22nd July, 2016. Chuan, kan upa ber dawttu chu lunglei ah school kalin a awm daih thung a. Kohhranah mipa tihtur chin a awm tilam hawia la \ang tlat, mipa rawngbawlna ang ang hmeichhe tâna la phal ve chiah lo an awm a. … Fakna Hla (Songs of Gospel) 264: Jerusalem kulh pawn lama Jerusalem kulh pawn lama Kalvari mualah chuan, Min tlan turin kan Lal Isua, Kraws lerah an khai… Fakna Hla (Songs of Gospel) 265: Jerusalem nuten. A âng hlui hlui zel mai a, thawpui te a la leh hulh țhin a! Ka bula mi chu a lengbut a, a lei silhfen ho chu a dapkhawm ta rawk rawk mai a, dan tumin awmzia lah a nei heklo. Mit naute (pupil) a lian, an mit a na țhum An lungphu leh an mar a mumal lovin, a rang. Contact Us. A tukah, chawhmeh bazar haw pahin ka lam e ka ti a. ka thiannu lah chu a lo thinrim hlur tawh a. An unau te bula an tawng duh dan lova mipui tawng khum ching phei chu. zate ( Ni 28January 2014) Hmar Rûn Kum 2010, October thla Pathianni vawikhatna Tlailam ani a, Ka Ṭhianpa nen chuan Thingdawl Venglai PCI Biak In kawta Bung hnuai a Ṭhutna ah chuan kan ṭhu a. Thil engemaw hmuh sual vak vak, beng ri hriatna diklo, mi an bula awm nia hriat tlat na, mahse hmuh tur awm silo. A chu tah chuan beiseina țawngkam a la tel fo mai ka ti!. Chutia no chanve emaw vel ka in hnu chuan ka awmdan a diklo. Ka aiam tirh lam kha chuan post han siam mai te pawh harsa tih. Mipa e ti lo chuan mittui tla phung chuan "Naree, engati nge, eng nge awmzia, ka ngai lutuk che asin, hetianga min kalbo san maiin engtin nge ka awm ang, ka hringnun i ni a, ka engkima ka engkim i ni a, hetianga min kalsan maiin engtin nge niang" tiin a hma ah thingthia bawkkhup thlawp chuan ka in dawm kun a, ka lu thing pah chuan "A ni. Taxi a ding deuh dat chuan ka meng chhuak a,driver chu kan lam rawn hawi pahin kan thlen.